Avatud toidutööstuste nädala raames 21.–27. maini võõrustasid külalisi 28 toidutööstust üle Eesti, nii suurematest kui ka väiksematest kohtadest. Kokku käis toidutootmist vaatamas peaaegu 900 inimest. Kõige rohkem külastajaid oli Chocolalas, Esko Talus ja Leiburis.
Nädalat veavad maaeluministeerium, Eesti Toiduainetööstuse Liit ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ja see on osa müügiedenduskavast „Eesti toit 2015–2020“. Kava alla kuulub Eesti toidu kuu, Eesti toidutee, aasta toidupiirkonna valimine, avatud toidutööstuste nädal ja avatud talude päev.
Raplamaal asuvas Minna Sahvris käisid marmelaadikommide valmistamist uudistamas nii suuremad kui ka päris pisikesed huvilised. Foto; Siret Elmi

