Mai lõpus 2019 toimunud avatud toidutööstuste nädalal võttis huvilisi vastu 28 toidutööstust nii suurematest kui ka väiksematest Eesti kohtadest.
Inimeste soov näha, kuidas Eesti toitu toodetakse, oli rekordiliselt suur: toidutootjaid külastas pea tuhatkond huvilist.
Pildid: Kertu Kärk, Eesti Leivatööstus, Arno Kuusk, Astra Merivee
Kalevi tehases viis huvilisi ekskursioonile kommivabriku legendaarne teadur, ligi 64 aastat Kalevis töötanud Otto Kubo. Nädala jooksul käis Kalevis magusatootmisega tutvumas üle 80 inimese.
Eesti Leivatööstus pakkus võimalust tulla esinduspoodi, maitsta tooteid ja vaadata pop-up kinos filmi tootmisest.
Eesti Toiduainetööstuse Liidu juht Sirje Potisepp juhtis Salvestis 27. mail 2019 toimunud avaüritust. Sõna sai ka Tartu linnapea Urmas Klaas.
Toidutööstuste esindajad ja teadlased arutlesid avaüritusel, kuidas Eesti toidutootjad jõuaksid oma toodete ja sõnumitega noorte tarbijateni.
Avaüritusel andis maaeluministeeriumi ekspordi ja turuarenduse büroo juhataja Kadi Raudsepp intervjuu Kanal 2-le.