7. juunil 2024, rahvusvahelisel toiduohutuse päeval toimub Taltechis Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja toiduohutuse konverents “Teaduspõhine toiduohutus”.
Toimumise aeg: 7. juuni 2024 kell 10.00-16.30
Toimumisvorm: hübriidkonverents
Toimumiskoht: Taltech Tudengimaja saalis (STU) (Ehitajate tee 5/1, Tallinn) ja veebiülekanne
Tänavune toiduohutuse konverents toimub juba kaheksandat korda ja teist korda ülemaailmsel toiduohutuse päeval. Konverentsi alapealkirjaks on “Teaduspõhine toiduohutus” ja sõna saavad eelkõige teadlased, kes annavad ülevaate uuematest teadussaavutustest, mis pikemas perspektiivis tagavad, et tarbijani jõuab puhas, kvaliteetne ja tarbijate ootustele vastav toit.
Registreerimine on avatud SIIN.**
**registreerimine kohapeal osalemiseks avatud kuni 31.05.2024
Päevakavas*:
9.30-10.00 Kogunemine, kohv ja kerged suupisted
10.00 Konverentsi avasõnad:
- Pirjo Spuul, Tallinna Tehnikaülikooli Keemia ja biotehnoloogia instituudi direktor
- Meeli Lindsaar, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja toiduvaldkonna juht
10.30 – 12.00 Konverentsipäeva I osa
- Ülevaade toiduohutusest meil ja mujal. Anneli Tuvike, Regionaal- ja Põllumajandusministeeriumi toiduohutuse osakonnajuhataja asetäitja
- Toiduohutuse poliitikate ühtlustamine ja koostööprojektid Euroopa Liidus. Veronica M.T. Lattanzio, Itaalia riiklik teadusnõukogu, FoodSafety4EU koordinaator
12.00 – 13.00 Lõunapaus
13.00 – 14.45 Konverentsipäeva II osa
- Kaasaegse, interdistsiplinaarse kuluefektiivse toiduohutuse ja toidu kvaliteedi seireprogrammi disainimine toidutööstustele. Epp Songisepp PhD, BioCC vanemteadur
- Toiduohutuse kultuur. Katrin Laikoja, mag (tehn), Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi toiduhügieeni ja rahvatervise õppetooli lektor
14.45 – 15.15 Tervislik vahepala
15.15 – 16.30 Konverentsi III osa
- Teaduspõhine riskihindamine. Mari Reinik, LABRIS Riigi Laboriuuringute ja Riskihindamise Keskus (LABRIS) riskihindamise osakonna juhataja
- Teistmoodi hügieen. Kaisa Vooremäe, Riigi Infosüsteemi Ameti analüüsi- ja ennetusosakond ennetusjuht
- Konverentsi kokkuvõte ja lõpusõnad
Päeva modereerib Rain Kuldjärv, Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskus AS teadur
*Korraldaja jätab endale õiguse teha päevakavas muudatusi
Lisainfo
Marge Mänd, EPKK projektijuht, e-post: marge@epkk.ee, tel: 53009034
Sündmus toimub MAK 2014-2020 „Teadmussiirde pikaajaline programm põllumajanduse, toidu ja maamajanduse tegevusvaldkonnas“ raames. Rahastamisallikas: Euroopa Maaelu Põllumajandusfond (EAFRD).