Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda valis 10. juunil uue nõukogu, mille fookuses saab olema maaelu kestlikkus ja põllumajanduse konkurentsivõime.
Uude nõukogu koosseisu kuuluvad esindajad kõigist peamistest maamajanduse valdkondadest: põllumajandustootmisest ja töötlevast toidutööstusest kuni metsanduse ja maamajanduse ettevõtluseni. Kui valdkondlike gruppide – põllumajanduse, maamajanduse, töötleva tööstuse ja metsanduse juhid said 10. juunil selgeks, siis koja nõukogu esimehe valimised seisavad veel ees, seda teeb nõukogu uus koosseis oma esimesel koosolekul.
Uue nõukogu koosseisu valiti:
Põllumajandusgrupist:
- Margo Klaasmägi (aasta põllumees 2024, efektiivse tootmise ja innovatsiooni toetaja),Margus Muld (juhatuse liige, Agrone OÜ),
- Jaak Läänemets (teraviljakasvataja, KEVILI asutajaliige ja nõukogu endine esimees),
- Tanel-Taavi Bulitko (Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatuse esimees),
- Karl Lindam (taastava põllumajanduse eestkõneleja ja teadmuspõhise tootmise propageerija, Aru Põllumajanduse OÜ, Northern Roots MTÜ),
- Olav Kreen (kogenud põllumajandustegelane ja ühistute arendaja).
Maamajanduse grupist:
- Siim Maripuu (Advokaadibüroo TRINITI vandeadvokaat, partner),
- Sivar Irval (AS-i Dimedium juhatuse esimees, Eesti Suurpõllumeeste Klubi president).
Töötleva tööstuse grupist:
- Mirjam Pikkmets (Talumeiereide Liit MTÜ esindaja, mahetootja ja – töötleja),
- Pille Hammerbeck (Eesti Väiketapamajade Liit MTÜ, loomakasvataja Lääne-Virumaalt),
- Silver Kaur (Maag Foodi juht).
Metsanduse grupist:
- Ants Erik (MTÜ Eesti Erametsaliidu juhatuse esimees ja erametsanduse eestkõneleja).
Põllumajanduse grupi uus esimees Margo Klaasmägi kommenteeris järgmise kolme aasta tegevusi ja eesmärke. „Eesti põllumajanduse lähituleviku üks suurim väljakutse on seista oma õiguste eest ja tagada, et Eesti tootjad oleksid võrreldes teiste Euroopa põllumeestega konkurentsivõimelised. Me peame Euroopa Liidus välja kauplema võrdsed tingimused, kuid ka Eesti riik ise peab senisest enam tähelepanu pöörama põllumajandusele ning eriti sektori konkurentsivõimele.“