Kevadise hindamise tulemusel lisandus pääsukesemärgiga toodete hulka 16 uut toodet.
Päritolu- ja kvaliteedimärk Tunnustatud Eesti Maitse anti kümne tootja toodetele. Pääsukesemärk on juba ligi 20 aastat olnud tarbijatele abiks eestimaisest lihast, piimast, kalast, teraviljast või muust toorainest valmistatud toidutoodete valimisel.
„Tootjad esitasid hindamisele tooteid erinevatest tooterühmadest ja nii olid hindamisega ametis mitmed ekspertkomisjonid. Rõõm on tõdeda, et lisaks nendele ettevõtetele, kelle tooteportfellis on juba varasemast mitmeid pääsukesemärgiga tooteid, esitasid hindamisele tooteid ka mitmed ettevõtjad, kes osalesid konkursil esimest korda,“ selgitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja kvaliteedijuht Evi Randpere.
Tunnustatud Eesti Maitse pääsukesemärki võivad nüüdsest kanda
- Tartu Mill AS – Nisujahu 405
- Rõngu Pagar OÜ – Moorapea kohupiimakreemiga, Moorapea kohvikreemiga, Šokolaadikihiline, Juustuküpsis
- Karuste Mesi OÜ – Mesi
- Roberti Mesi OÜ – Mesi
- Saku Õlletehase AS – Vichy looduslik karboniseeritud mineraalvesi
- Laari Talu OÜ – Külmkuivatatud maasikad
- Tõnu Oksa Marjamaa Talu OÜ – Õuna-jõhvikamahl, Maasika-jõhvika mahlajook
- Vettel OÜ (PR Foods) – Vikerforellifilee suitsupaprika ja meresoolaga, Vikerforellifilee tsitruste ja sidrunheinaga
- Karjamõisa Talu OÜ – Vabapidamisel kanade munad
- Saaremaa Piimatööstus AS – Maitsestamata kohupiimakreem 5%, Sulatatud juust Old Saare
Randpere sõnul hinnati järelkontrolli käigus ka 12 juba varasemast pääsukesemärki kandvat toodet, kõik need vastasid jätkuvalt esitatud nõuetele.
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja päritolu- ja kvaliteedimärgi Tunnustatud Eesti Maitse kandmise õigust taotlevate toodete kevadine sensoorne hindamine toimus 28. kuni 31. maini. Hindamine viidi seekord professor Raivo Voki juhtimisel läbi Tallinna Tehnikaülikooli Toidutehnoloogia osakonnas. Professor Vokk viis toidukvaliteediekspertidele läbi ka sensoorikat käsitleva täiendkoolituse. Tooteid hindasid toiduainetööstuste, teadusasutuste ja -laborite erialaspetsialistidest koosnevad sõltumatud ekspertkomisjonid.