Augusti lõpus tähistati Saku mõisas Pääsukesemärgi 20. sünnipäeva. Tänati inimesi ja ettevõtteid, kes on läbi ajaloo Pääsukesemärgi eduloole kaasa aidanud, nii et sellest on kujunenud Eesti kõige tuntum toidumärgis.
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja väljastatava Pääsukesemärgi võib saada toidu- või joogitoode, millel on kõrge kvaliteet ja mis on valmistatud eestimaisest põhitoorainest. Toode peab edukalt läbima laboratoorse ja sensoorse hindamise. Pääsukesemärki kannab praegu 285 toodet, aga 20 aasta jooksul on märgikandjaid olnud paar tuhat.
Fotod Julia-Maria Linna:
Koja tänukirja sai Ester Tuiksoo, keda Roomet Sõrmus nimetas Pääsukesemärgi emaks. Foto: Julia-Maria LinnaKoja nõukogu esimees Sivar Irval, Marjamaa Talu peremees Tõnu Oks ja koja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.Farmi Piimatööstusel on muljetavaldav Pääsukesemärki kandvate toodete portfell, pildil keskel firma juht Ülo Kivine.Ühistöö eest tänasid Läti Põllumeeste Parlamendi asepresident Maira Dzelzkaleja-Burmistre ja Leedu Põllumajandusühistute Liidu asepresident Mindaugas Maciulevicius.Peolaual oli mh kodumaisest toortatrast salat ja lai valik suupisteid.Eesti Peakokkade Ühenduse kokad grillisid kodumaist vasikamaksa ja veiseliha.