Päris Eesti toorainest valmistatud päris Eesti toidu tunneb poes ära Pääsukesemärgi järgi tootel. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda (EPKK) kuulutab kevade tulekut Eesti toidutootjatele läbi võimaluse taotleda Eesti päritoluga põhitoorainest valmistatud toodetele peale Pääsukesemärk.
„Ootame märki taotlema tootjad, kellele on oluline kodumaise tooraine kasutamine ja kvaliteetse Eesti toidu tootmine,“ ütles Põllumajandus-Kaubanduskoja juht Ants Noot. „Märgi kaudu saab tootja aidata mitmekesistada ja tugevdada kodumaist toidutootmist ning suunata tarbijate ostuotsuseid kodumaise toidu kasuks,“ lisas Noot.
Tunnustatud Eesti toit e Pääsukesemärk on ostueelistuste uuringu järgi tarbijate hulgas kõige suurema tuntusega. Sama uuringu järgi ostab tarbija Eesti toidu puhul ennekõike usaldust, harjumuspärast maitset, mida Pääsukesemärgiga tooted pakuvad.
EPKK on Pääsukesemärki välja andnud juba üle 20 aastat, Pääsukesemärgi kasutamise õigus on täna ligi 300-l tootel. Märki saab oma tootele taotleda kaks korda aastas, möödunud sügisest taotlusvoorust lisandus Pääsukesemärgi kandjate perre kuuelt tootjalt kokku 33 uut toodet.
Pääsukesemärgi kasutamisõiguse saab vaid Eestis registreeritud tootja, kes kasutab oma toodetes üksnes Eesti päritoluga põhitoorainet ning kelle tooted on läbinud ka vastava hindamise.